Chlupaté knedlíky I.
- Region Chodsko
- 2. Dez. 2023
- 1 Min. Lesezeit
Aktualisiert: 8. Juni 2024

„Hromši, teé chlupatyj knedlík jako baborskyj šindelák" (v německých vesnicích bývaly na střechách domů místo hřebů šindeláků veliké kameny). Sytá večeře, ke které vám bude chutnat zejména pivo.
Ingredience
1 středně velký brambor na 1 rohlík
může se přidat 1 vajíčko
sůl
Příprava
Syrové brambory rozstrouháme, přidáme příslušný počet rohlíků nakrájených na kostičky a vše dobře promícháme. Z těsta tvoříme v dlani koule, které zaváříme do vařící vody a vaříme 20-25 minut.
Příloha
Zelí, knedlíky se nejlépe hodí jako příloha ke guláši.

Původní receptura

Snadné

Koule vaříme 20-25 minut